Sudija Ljubica Milutinović o medijaciji na Pravnom fakultetu u Beogradu

 

plakat-medijacija- Sudija Ljubica MilutinovićSudija Vrhovnog kasacionog suda Ljubica Milutinović bila je 20.03.2017. godine predavač studentima Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu na temu medijacije u Srbiji, kroz istorijski razvoj i o medijaciji uopšte. Od Sudije studenti su imali mnogo toga da čuju o institutu o kome ne uče na Pravnom fakultetu u dovoljnoj meri, a čija implementacija kroz pravosudni sistem Srbije nije praćena izmenama udžbenika i nastavnog plana i programa. Ipak, zahvaljujući docentu dr Marku Jovanoviću, koji je već drugi put domaćin predavanja na temu medijacije, studenti imaju tu privilegiju da ne ostanu uskraćeni sa najnovijim izmenama na polju razvitka alternativnog rešavanja sporova u Srbiji.

Studenti ali i prisutni medijatori, predstavnici udruženja „Posrednici u rešavanju sporova“ i sajta medijator.com, imali su mogućnost da postave par značajnih pitanja nužnih za razumevanje ovog relativno novog i još uvek maglovitog instituta pravnoj struci, na koji je sudija sa preko 40 godina staža u sudskom poslu, svakako bila najkopetentnija da odgovori.

Neke odgovore medijatori će moći da primene u svojoj medijacijskoj praksi, što pokazuje značaj ovakvih i sličnih predavanja.