Medijator.com u Brčko Distriktu

Selimović Muharem (BiH) i Gorazd Đurović (SRB)

 

Zahvaljujući srdačnom gostoprimstvu gospodina prof. dr Selimović Muharema,  predstavnici sajta medijator.com su imali priliku da juče, 15.02.2016. godine, u prijatom ambijentu grada Brčko razmenjuju mišljenja, iskustva i  ideje. Takođe, akcenat je bio i na pronalaženju mogućnosti na polju prekogranične saradnje u oblasti medijacije.

Selimović Muharem kao posrednik u bračnim sporovima pre razvoda braka, kao i medijator u privrednim, građanskim, porodičnim i radnim sporovima, bio je odličan sagovornik. Razgovaralo se o pravnim regulativama medijacije u Srbiji i Bosni i Hercegovini, te njihovim sličnostima i razlikama.

Treba napomenuti da je medijator iz Hrvatske Stipe Šola, bio domaćin predstavnicima sajta medijator.com još krajem avgusta 2015. godine u Zagrebu. Takođe, i poseta Zagrebu je bila oplemenjena kosntruktivnim razgovorom, razmeni iskustava i ideja. Kada se uobliči put od Beograda, Brčkog do Zagreba, može osetiti istovetnost gostoprimstva balkanskih naroda. Medijacija znači saradnja, a najvažnija je saradnja sa susedima, jer su oni upućeni jedni na druge. Zato se simbolika ne može izostaviti.

Nadamo se intenzivnijim posetama i saradnji.

Na kraju, treba se osvrnuti i na lepotu grada Brčko, te smo  izdvojili par slika kulturnih znamenitosti grada.

 Crkva-Brčko gorazd-đurović-brčko-bela-džamija