Medijacija – “ Pravnijada „, Zlatibor 2017

Forum studenata prava

U organizaciji Foruma studenata prava -FSP  04.12.2017. godine održala se „Pravnijada“ od oko 300 studenata Pravnog fakulteta u Beogradu, koji su pored uživanja u čarima hladnih zlatiborskih noći i domaćih „Prepečenica“, učestvovali u interaktivnim predavanjima i radionicama istaknutih predavača iz pravne teorije i prakse. Mr Ivica Lazović ispred Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova, Toma Fila advokat, dr Aleksandar Mojašević sa Pravnog fakulteta u Nišu, dr Slavko Đorđević sa Pravnog fakulteta u Kragujevcu, i mast. prav. Gorazd Đurović ispred udrženja Posrednici u rešavanju sporova, održali su predavanja na temu alternativnog rešavanja sporova.

aplikacija-pravnijada-2017

Velika posećenost ovog događaja i zapažena posvećenost predavanjima, daje utisak odlične organizacije i kvaliteta sadržaja. Medijacija je u borbi sa mamurlukom studenata od neprespavanih noći, stiče se utisak, izašla kao pobednik. Pet timova, od kojih su se neki oprobali kao medijatori a neki kao stranke u postupku, učestvovalo je u interaktivnoj radionici – simulaciji medijacije u organizaciji udruženja Posrednici u rešavanju sporova.

Važno je napomenuti da je Forum studenata prava prva organizacija koja je za ovu vrstu dogadjaja napravila aplikaciju „Pravnijada 2017“, preko koje su studenti mogli u svakom momentu da dobiju sve potrebne informacije o terminima za održavanje predavanja i drugim bitnim pitanjima za samu organizaciju. Inovativnost mladih pravnika pokazuje zrelost da se uhvate u koštac sa svim izazovima organizacije velikih događaja kakav je ovaj.

Utisak predavača je da je ovogodašnja Pravnijada značajno doprinela promociji medijacije kao alternativnog načina rešavanja sporova.

Sve pohvale!