Догађаји у организацији удружења Посредници у решавању спорова

Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Medijacija kao nova prilika za pravnu profesiju

6 октобра, 2020 @ 18:00 - 19:15 UTC+2

Бесплатан

Godina 2020. donela je mnoge izazove ne samo za već dovoljno prenatrpano pravosuđe već i za čitav svet. U onlajn seminaru odgovorićemo na mnoga pitanja: Šta je medijacija? Ko je medijator i kakve su njegove „moći“? Kakva je uloga advokata u medijaciji i koji je njihov interes u medijaciji? Kako izgleda postupak medijacije kroz primer iz prakse? Može li medijacija pomoći pravosuđu u lečenju svoje prenatrpanosti izazvane globalnom pandemijom ali i drugih boljki pravosudnog sistema? Zašto mladi pravnici treba da izaberu profesiju medijatora kao svoj životni poziv? O ovim i drugim zanimljivim temama čućete od naših predavača sudije Višeg trgovačkog suda Republike Hrvatske dr Srđana Šimca ispred Hrvatske udruge za mirenje(HUM), advokata i medijatora Blaže Nedića iz Republike Srbije ispred Nacionalnog udruženja medijatora Srbije (NUMS) i advokata Petra Petrića iz Republike Hrvatske ispred Hrvatske udruge za mirenje (HUM).

U skladu sa preporukama nadležnih zdravstvenih organa ovo predavanje će se održati online preko aplikacije ZOOM.

PROGRAM

*U 18:00 * ZOOM APLIKACIJA * Tema: Medijacija kao nova prilika za pravnu profesiju *
Vreme Advokat i medijator Blažo Nedić (SRB) Advokat Petar Petrić (HR) Sudija dr Srđan Šimac (HR)
18:05 Predavanje / /
18:15 Pitanja moderatora / /
18:20 Pitanja učesnika / /
18:25 / Predavanje /
18:35 / Pitanja od strane moderatora /
18:40 / Pitanja učesnika /
18:45 / / Predavanje
18:55 / / Pitanja od strane moderatora
19:00 / / Pitanja učesnika
DISKUSIJA I ZAKLJUČCI OD 19:00 DO 19:15
MOLIMO SVE UČESNIKE DA VEBINARU PRISUSTVUJU SA UPALJENOM KAMEROM
UKUPAN BROJ UČESNIKA JE OGRANIČEN NA 100!

VIŠE O PREDAVAČIMA

dr. sc. Srđan Šimac, sudac Visokog trgovačkog suda RH i predsjednik Hrvatske udruge za mirenje (HUM). Pionir je medijacije. Medijator od 2003. i trener medijatora od 2006. U zemlji i inozemstvu sudjelovao je u educiranju brojnih profesionalaca iz pravne i nepravnih profesija o komunikacijskim, pregovaračkim, medijacijskim i vještinama upravljanja konfliktima. Sudjelovao je kao gost predavač i govornik u brojnim domaćim i međunarodnim konferencijama, radionicama, okruglim stolovima, tribinama, projektima, fakultetima u zemlji i inozemstvu, kao i u odvjetničkim i pravosudnim akademijama. Čest je voditelj i gost online webinara i edukacija. Autor je brojnih medijacijskih članaka te doktorske disertacije – „Medijacija kao generator promjena u sudskom sustavu i pravnoj profesiji.“

Veliki je promotor medijacije koju često zovu „umjetnošću biti čovjekom.“ Sudjelovao je u preko 400 medijacija i proveo je prvu online medijaciju u Hrvatskoj. Član je više međunarodnih medijacijskih organizacija i povezan s još više njih (GEMME, JAMS, CEDR, WIF, IAM, FSRI i dr.). Medijacijski je ekspert u više inozemnih organizacija (CEDR, EBRD, IDLO i EJTN). Na domaćim je i inozemnim medijacijskim listama (Washington, London, Beč, Rim, Moskva i Beograd).

Odlučivao je u velikom broju sudskih sporova, a također, pomogao velikom broju osoba i organizacija riješiti njihove osobne i poslovne konflikte te sporove u medijacijama u i izvan sudova. Nositelj je CEDR Award 2012 winner for ADR and Civil Justice Innovation, priznanja HUM-a za razvoj mirenja u Hrvatskoj 2013., te priznanja Društva mediatorjev Slovenije 2016. Uvršten je u direktorij medijatora Who’s Legal Commercial Mediation 2011-2020. Pored promocije medijacije i ljudskih vještina, snažno se zalaže za promicanje izvrsnosti među pravnim profesionalcima novog kova ili 21. stoljeća.

Blažo Nedić je advokat i medijator a na ovom seminaru predstavlja Nacionalno udruženje medijatora Srbije. Više o Blaži Nediću na ADRpartners.rs

 

 

 
 

Petar Petrić, odvjetnik, osnivač i partner u Petrić & Kajić odvjetničko društvo d.o.o., član Hrvatske odvjetničke komore (HOK-CBA), Međunarodne odvjetničke komore (International Bar Association – IBA), Američke gospodarske komore u Hrvatskoj (AmCham), Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore (Deutsch-Kroatische Industrie-und Handelskammer).

Medijator i trener medijatora, član je Hrvatske udruge za mirenje, član Centra za mirenje Hrvatske odvjetničke komore, registriran kao medijator u Ministarstvu pravosuđa Republike Hrvatske

Više od 20 godina bavi se savjetovanjem i zastupanjem stranih i domaćih pravnih osoba u njihovom poslovanju u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji, s posebnim naglaskom na područja trgovačkog i korporativnog prava, obveznopravnih odnosa, imovinskopravnih odnosa, pravnog savjetovanja i pravne podrške domaćim i stranim investitorima, kao i startupovima, kao i savjetovanjem i zastupanjem fizičkih osoba.

Svi odvjetnici u odvjetničkom društvu registrirani su medijatori. Nositelji su Medijacijske nagrade za odvjetnički ured 2016. koju im je dodijelila Hrvatska udruga za mirenje. Predavač je studentima Sveučilišta u Zagrebu o ulozi odvjetnika u parnici i medijaciji i odvjetničkoj profesiji.

Čvrsto vjeruje da medijacija i humanizacija s jedne strane a tehnologija i umjetna inteligencija s druge strane mogu pomoći pravnoj profesiji u prilagođavanju potrebama korisnika pravnih usluga, ne vodeći računa samo o njihovim pravnim potrebama, već o njihovim sveobuhvatnim potrebama u današnjem svijetu intenzivnih promjena. U lipnju 2020. sudjelovao je kao Key Note Speaker na pravno-tehnološkoj konferenciji LegalTech 2020. u Zagrebu s temom „Kako će 5G utjecati na pravnu industriju“, te je autor predavanja i članaka o pravno-tehnološkim temama. Primjenjuje tehnologiju i umjetnu inteligenciju u pružanju modernih odvjetničkih usluga  poslovnim klijentima.

Moderator je okruglih stolova „Odvjetnici u mirenju/medijaciji“ u Hrvatskoj udruzi za mirenje, aktivni je sudionik međunarodnih okruglih stolova o medijaciji, o ulozi odvjetnika u medijaciji, sudionik je i speaker na međunarodnim pravnim konferencijama u Europi i SAD, panelist i aktivni sudionik konferencija o budućnosti prava, pravne i odvjetničke profesije, sudac na Moot Court Croatia natjecanjima studenata pravnih fakulteta, kao i autor brojnih članaka o pravu, investicijama i medijaciji u časopisima Poduzetnik, Diplomacy&Commerce, Suvremena trgovina i dr.

Kontakt: +38514843023, +38598356998, www.petric-kajic.hr, LINKEDIN https://www.linkedin.com/in/petar-petric

UPUSTVO ZA KORIŠĆENJE APLIKACIJE ZOOM I PREUZIMANJE APLIKACIJE

1. OTVARANJE NALOGA NA APLIKACIJI ZOOM
2. PRIKLJUČITI SE SASTANKU NA APLIKACIJI ZOOM I INSTALIRATI APLIKACIJU
3. OSNOVNE OPCIJE NA APLIKACIJI ZOOM

Da uvećate video koji gledate jednostavno kliknite na tastaturi slovo „F“. Možete pojačati rezoluciju klikom na zupčanik na youtube videu i izaberite najveću rezoluciju.

Preuzmi ZOOM aplikaciju

 

PRIJAVE NA WEBINAR: Medijacija kao nova prilika za pravnu profesiju

Детаљи

Датум:
6 октобра, 2020
Време:
18:00 - 19:15 UTC+2
Цена:
Бесплатан
Догађај Category:
Догађај ознаке:
, , , , ,

Организатори

Посредници у решавању спорова (ПУРС)
Београдска конференција правника (БЕКОП)

Место

ZOOM APP, San Jose Headquarters
55 Almaden Boulevard
San Jose, California 95113 Sjedinjene Države
+ Google Map
View Venue Website